Jean-Jacques Vallet

A Constance Hotellánc vezérigazgatója

A Constance Hotels & Resorts az Indiai-óceánon található luxus szállodák láncolata –  Mauritiuson, a Maldív-szigeteken, a Seychelle-szigeteken és Madagaszkáron is vannak exkluzív hoteleik. Alapelveik közé tartozik, hogy autentikus környezetben, a természet tiszta szépségével körülvéve és kényeztetve, hivalkodás nélkül nyújtsanak felejthetetlen, rendkívül magas színvonalú szolgáltatásokat vendégeiknek és osszák meg velük a luxusról alkotott elképzeléseiket a nyaralásuk során. Igazán szerencsésnek mondhatom magam, hogy a hotellánc igazgatója, Jean-Jacques Vallet úr éppen ott tartózkodott, amikor a Constance Belle Mare Plage hotelükben töltöttem néhány napot és megtisztelt azzal, hogy a cég kialakulásáról és fejlődéséről mesélt nekem.

– Hogyan indult ez a rendkívüli sikertörténet? A Constance hoteleket ma már a legfelső kategóriás hotelek között jegyzik; meséljen nekünk, kérem a kezdetekről.

– A cég cukorgyárként kezdte, az ültetvényeken termő cukornádat dolgoztuk fel. A hotel tevékenységet 1975-ben, még a turizmus korai szakaszában Mauritiuson kezdtük el. Még fiatal voltam abban az időben és arra gondoltunk, hogy nyitunk egy kisebb szállodát a Belle Mare Plage-on, ahol most is vagyunk. Ez mindössze néhány bungallót jelentett és nem igazán volt profitorientált akkor még. A 90-es évek elején úgy határoztunk, hogy egy nagyobb hotelt építünk, amelyet golf pályával egészítünk ki és 1994-ben ezek el is készültek. Utána úgy döntöttünk, hogy még egy 5 csillagos szállodát építünk, ez lett a Prince Maurice hotel 1998-ban, majd elkészült az első hotelünk a Seychelles szigeteken 1999-ben. Tovább folytattuk a terjeszkedést először a Maldív szigetekre majd Madagaszkárra, így ma már nyolc szállodánk van a régióban, kettő a Seychelles szigeteken, kettő a Maldív szigeteken, három Mauritiuson és egy Madagaszkáron is. 

 -Foglalkoznak más iparágakkal is a cukorgyártáson kívül?

– A cukorgyártás ma is üzemel, de diverzifikált a működésünk, van ugye cukornádunk, de termelünk például ananászt is, valamint 100 %-os tiszta bio zöldségeket is termelünk, sok olyan területünk van, amelyeken más ingatlanok fejlesztésével is foglalkozunk, de ez nem az én területem, én csak a hotelekkel foglalkozom.

-Gondolja, hogy ez a fejlődés útja, az új hotelek építése Mauritiuson? Tudjuk, hogy Mauritius álom desztináció és egyre fejlettebb, egyre nagyobb az igény arra, hogy az emberek ide jöjjenek nyaralni.

– Nos, Mauritius azért elég kicsi, nem végtelen a lehetőség, hogy újabb szállodákat építsünk, amúgy is nagyon sok a már üzemelő szálloda. Amit tenni tudunk, hogy például golf tanfolyamokat indítunk, kiváló villákat kínálunk a parton. Nem hiszem, hogy végtelen mennyiségű hotelt kellene építenünk, mert az tönkreteszi a sziget szépségét, a minőséget. A népsűrűséghez képest nem szabad túl sok hotelt építeni. Mauritius többek között azért is vonzó desztináció, mert nem fejlődött, nőtt túl gyorsan. Mauritius egy minőségi desztináció, nagyon messze van, 10-12 órányi repülőútra például Európától, meg kell, hogy érje ilyen messzire utazni azért, hogy utána ilyen szépségű helyet találjanak ilyen minőségű szállodákkal. Ha valaki tömegturizmust akar, ahhoz elég a közelben maradnia, egy-két órát utaznia csupán.

-Említette a távolságot. Hogyan győzik meg az embereket, hogy ilyen messzire elutazzanak? Ezzel kapcsolatban a másik kérdésem, hogy hogyan lehet emelni a színvonalat, hiszen már így is a legjobb a szolgáltatások minősége?

– Nos, az emberek kedvessége az egyik, amire biztosan számíthat, aki ide utazik, a másik a szolgáltatások minősége. Mi a Constance-nál egy lépéssel igyekszünk előrébb járni, a legmagasabb minőséget adjuk a vendégeinknek, amelynek természetesnek kell lenni a számukra, ehhez ragaszkodunk. Úgy ismernek minket, mint a luxus kategóriában a legjobbak egyikét és ragaszkodunk ahhoz, hogy a fejlődés, a szolgáltatások színvonala folyamatos legyen. Ha megnézzük a vendégek visszajelzéseit akár a Maldív szigeteken, a Seychelles szigeteken vagy Mauritiuson, nos azok a legjobbak a szállodáinkat illetően.

-Gondolja, hogy érdemes egyáltalán azzal foglalkozni, hogy több vendéget csábítsanak ide, hiszen az igény óriási, az ide tartó repülőgépek teljesen tele vannak és ha jól tudom, a szállodák foglaltsági aránya is közel van a teljes telítettséghez.

-Folytatnunk kell a minőség javítását, folytatnunk kell, hogy magas szintű vendégkört fogadhassunk, ezzel hozzájáruljunk a gazdaság növekedéséhez, ugyanakkor törekednünk kell rá, hogy minél kevesebb szennyeződés legyen. Mauritius egy öt csillagos desztináció, ezt tudjuk és aki 10-12 órákat repül, az ezt kell, hogy megkapja, mind a természet szépségét, mind pedig a szolgáltatások minőségét illetően és ebbe beletartozik a tudatos gazdálkodás, a fenntartható turizmus érdekében hosszú távon.

-Úgy tudom, hogy az alkalmazottak nagy része helyi lakos. Ez célkitűzés Önöknél, hogy  minél több embernek adjanak itt munkát?

-Igen és nemcsak hogy munkát adjunk, hanem az is, hogy bátorítsuk őket, motiváljuk őket  és hogy folyamatos képzésben részesüljenek. Fontos, hogy a tanulásuk útján más, felsőbb pozíciókba is kerülhessenek. Ez mindenhol nagy kihívást jelent, itt is, de elmondhatom, valóban, hogy az alkalmazottaink 99,9 százaléka helyi lakos.

-Terveznek-e újabb beruházásokat más szigeteken és ha igen, hol?

-Most éppen nem, de ha van olyan színvonalú hotel akár itt Mauritiuson, akár a Seychelles-en, vagy akár Thaiföldön vagy Ománban, Balin, amely eléri az általunk kívánt színvonalat, az lehet a tagja a Constance hotelláncnak, ahogy Ön is látta például a C Hotel esetében. Bárhol lehetséges ez, ahol a helyszín illik a mi vendégkörünkhöz, az elvárásaikhoz, illetve ha mi találunk egy olyan ingatlant, amely beleillik és megfelel a mi elvárásainknak. Ez nem lehet  akármelyik hotel, az általunk ismert vendégkör elvárásainak meg kell felelnie, illenie kell a brand minőségéhez, karakteréhez. Nem csatlakozhat egy hotel csak azért, hogy a hotellánc nagyobb legyen, semmiképpen nem megyünk a szint alá.

-Csodálkozom, hogy ezért az árért hogy tudnak Önök ilyen minőséget adni, hiszen az All Inclusive koncepció mellet az italok korlátlan fogyasztását is tartalmazzák az árak, ezt például az említett
C Hotelben tapasztaltam.

-Nos igen, ez egyfajta szabadságot ad a vendégeknek, hogy felfedezzék a hotelt ilyen szempontból is. Ha mondjuk egy városban lennénk, ahol a környéken több másik étterem és egyéb szolgáltató lenne, akkor nem biztos, hogy ezt az All Inclusive koncepciót alkalmaznánk, lehet, hogy csak a BB (bed and breakfast) szolgáltatást adnánk és akkor fizetni kellene érte külön. Sok függ a desztinációtól, ahol az adott hotel működik. A C Mauritius Hotel például eléggé elszigetelt olyan értelemben, hogy a környéken nem igen vannak éttermek, bárok. Mi így tartjuk helyesnek, hogy ne kelljen a szállodánkban a vendégnek minden egyes italért külön fizetnie, hanem azt tartalmazza a csomagár.

-Van-e olyan ország, ahonnan szeretné, ha több vendég érkezne és ha igen, melyek ezek?

-Magával a nemzetiséggel nincs semmi problémánk, bárhonnan jön valaki, szívesen látjuk. A foglalási szokásokban vannak különbségek viszont, ami a szoba kiosztásoknál jelentket extra szervezni valókat a részünkről. Van, aki korábban, van aki később foglal és elvárja, hogy bizonyos típusú szobákat fenntartsunk neki. Nos, mi, ahogy Ön is látta, eléggé telítettek vagyunk, így ez okozhat extra szervezési teendőket. A hálózatunk a világon mindenhol megtalálható, Japántól kezdve Kínán át, Dél-Koreáig, Svájctól Németországon át Dél-Afrikáig, mindenkit szívesen látunk, nem akarunk egy vagy két piactól függeni.

-Mi az, amit fontosnak tart még elmondani a Constance Hotelláncról?

-Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, hogy ahogy már korábban is említettem, a vendégeinknek más desztinációkon is tudjuk nyújtani a tőlünk megszokott magas színvonalat a világ minden táján, akár Thaiföldön, Vietnámban, vagy bárhol. Mi kicsinek számítunk, ha a szakma nagy neveihez hasonlítom magunkat, de pontosan ezáltal tudunk egyedi, különleges élményt és szolgáltatást nyújtani a vendégeinknek. Ezt igazolja az is, hogy nagyon sok visszatérő vendégünk van. Közöttük vannak, akik ugyanarra a helyszínre térnek vissza, de olyanok is, akik mondjuk Mauritius után szeretnék megtapasztalni a Seychelles szigeteken vagy a Maldív szigeteken található szállodáinkat.