Hogyan tegyük a repülést kényelmesebbé?

Mi az a 6 dolog, amit feltétlenül vigyél magaddal a fedélzeti csomagban azért, hogy mindig kényelmes legyen a repülésed?

Kényelmes ruhák

Ez a legfontosabb. Ha jól akarod érezni magad, öltözz kényelmesen! A repülőgépeket nem feszes farmerra és szűk szoknyára tervezték, a gép utasterében a jóga- vagy szabadidő nadrág, a pólók különböző rétegei, amelyek a hőmérséklettől függően le- illetve felvehetők – jelentik a megfelelő öltözéket. Mindig legyen a kézipoggyászban egy-két póló, amiket fel- illetve levehetünk szükség esetén.

Zoknik és cipők szorító gumik és csipke nélkül.

A biztonsági vizsgálat során gyakran levetetik a cipőnket és később is le fogjuk venni, hogy kényelmesen üljünk a hosszú út során. Legyen bekészítve egy vastag zokni, mert fázni fog a lábunk, az se baj, ha gumis talpú, amely tapad, ha a mosdóba megyünk majd többször.

Fülhallgatók

Egy csomagolás sem teljes nélküle – nagy segítség lesz, amikor a fedélzeten egy baba véget nem érő sírásba kezd, mert segíteni fog kizárni a külső zajokat, továbbá a kedvenc filmünk, zenénk megnézéséről, meghallgatásáról nem is beszélve.

Szemmaszk

Segíteni fog az alvásban a fedélzeten, nélkülözhetetlen. A célállomás elérésekor is nagy hasznunkra lehet, sosem lehet tudni, milyen szálloda szobát kapunk, lehet, hogy egy neon reklám lesz az ablakunk előtt, illetve nappali alváskor is jól jöhet.

Egy adag instant kávé

Rendszeres kávé ivók lévén, a fedélzeti gyenge kávék valószínűleg nem fogják ezirányú igényünket kielégíteni, különösen, ha az egész éjszakát alvás nélkül töltöttük, összetörve felébredve valahol a világ másik végén – igen jól fog jönni egy mentő adag nescafé.

Snack

Az igazán praktikus snack harapnivalók nem foglalnak sok helyet, ugyanakkor nem olyan sósak, vagy édesek, hogy ne győzzük tőlük a szomjunkat oltani. Legyen ez kis helyet foglaló, nagy kalória tartalmú snack, mint a szárított gyümölcs, mogyoró, dió, vagy keserű csokoládé.

Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash